Websiteniz İçin SSL Sertifikasının Önemi

SSL sertifikaları konsunda tarayıcıların ve Google’un gerekli önemi verdiğinden ve daha da sıkı kurallar uygulayacağından bahsetmiştik. Tarayıcılar SSL konusunda önemli adımlar attı ve SSL kullanmayan siteleri “Bağlantı güvenli değil” veya “Bu siteye bağlantınız güvenli değil” olarak işaretledi.

Haber linkleri:

https://support.mozilla.org/tr/kb/baglantiniz-guvenli-degil-ne-demek

https://support.google.com/chrome/answer/99020

SSL sertifikalı sitelerde, site sunucusu ve site kullanıcısı arasında kurulan trafik şifreli olarak gerçekleştirilmektedir. Özellikle kredi kartı bilgileri gibi hassas bilgilerini girişinin yapıldığı sayfalarda SSL kullanımı önemlidir. Bankaların bu konuda SSL kullanımını zorunlu tutmaktadırlar. Hassas bilgiler içermeyen websiteler için de Google başta olmak üzere çeşitli kuruluşlar SSL sertifikası kullanımına dikkat çekmektedir. Tarayıcılarda SSL sertifikası bulunmamasını (güvenli değil damgası ile) dikkatle vurgulamaktadırlar.

SSL sertifikasız site adres çubuğu görünümü: 

 

 

SSL sertifikalı site adres çubuğu görünümü

SSL sertifikalarına yüksek önem veren Google, https yani SSL olmayan siteleri Chrome tarayıcısı ile birlikte “Güvenlik Değil” olarak işaretlemekte ve SSL sertifikasının Google aramalarındaki bulunurlulukta ve site SEO’su açısından SSL olmayan sitelere göre daha değerli olduğunu belirtmektedir.

SSL sertifikası alımınız için sitenizolsun.com üzerinden aldığınız web paketinizin yönetim paneline girerek modül market seçeneğinden SSL alım işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

 

Detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

2 thoughts on “Websiteniz İçin SSL Sertifikasının Önemi

Comments are closed.