E-Ticaret Sitesi İle İlgili Sık sorulan Sorular

Yurdum Yazılım, e-ticaret sitenizle ilgili temel kurulumları sizin adınıza yapmaktadır. Para birimi, dil ayarları, vergi türleri gibi ayarlar hazır olarak gelecektir. Ancak bazı alanların size özel bilgilerle dolması veya düzenlenmesi gerekmektedir. Bunlar genellikle oldukça basit işlemlerdir.

Sizin öncelikle yapmanız gerekenler;

  • Sistem / Mağazalar bölümünden “düzenle”ye tıklayarak açılan sayfada gerekli tanımlamaların yapılması
  • Sistem/Kullanıcı tanımlarının yapılması
  • Katalog/Bilgi Sayfaları bölümündeki sayfaların düzenlenmesi
  • Eklentiler/Eklentiler bölümünden kargo ve ödeme metodları tercihlerinin belirlenmesi

  • Katalog/Süzgeçler bölümünden süzgeç gruplarını ve süzgeçleri oluşturmalısınız.
  • Katalog/Kategoriler bölümünden ürün kategorilerini oluşturmalısınız. Bu kategorilere, veri bölümünden, önceden oluşturduğunuz ilgili süzgeçleri eklemeyi unutmayınız.
  • Katalog/Üreticiler bölümünden üreticileri oluşturmalısınız.
  • Müşteriler bölümünden Müşteri Grupları oluşturmalısınız. (Farklı gruplara farklı fiyat uygulamak istiyorsanız.)

Çünkü bu alanları ürün eklerken kullanmanız gerekecektir.

Web siteniz birkaç saniye içinde aktif olacaktır.
Domain DNS kayıtlarının güncellenmesi ve tarafınızca alan adı onay mailinin yanıtlanmasının ardından sitenize erişebilir ve içerik girmeye başlayabilirsiniz.
Opencart e-ticaret sistemini kullanıyoruz.
Web sitenizle ilgili veritabanı oluşturma, vergi ayarları, dil ve para birimi gibi temel ayarlar yapılmış olarak kurulacaktır.
Sizin yapmanız gereken sadece kendinize ait bilgileri girmek ve ürünlerinizi yüklemektir.

Web siteniz birkaç saniye içinde aktif olacaktır.
Domain DNS kayıtlarının güncellenmesi ve tarafınızca alan adı onay mailinin yanıtlanmasının ardından sitenize erişebilir ve içerik girmeye başlayabilirsiniz.

iyzico, iPara, Sanal Pos, Payu gibi ödeme sistemlerini kullanabilirsiniz. Ayrıca banka havalesi ve kapıda ödeme seçenekleri de mevcuttur.

Eklentiler başlığı altındaki Eklentiler seçeneğine tıklayınız. Seçenekler arasından ödeme metodlarını seçiniz.  “Banka Havale/EFT” seçeneğinin karşısındaki + butonuna tıklayınız. Daha sonra düzenleye tıklayarak açılan sayfada hesap bilgilerinizi yazınız ve kaydediniz.

Süzgeçler web sitenize ekleyeceğiniz ürünlerin belirli kriterlere göre filtrelenebilmesini sağlar. Bir kategoriye giriş yapıldığında o kategorideki ürünlerin aramasını süzgeçler sayesinde daraltabilirsiniz.

Örneğin; ayakkabı satan bir e-ticaret sitesinde oluşturulacak süzgeç grupları ve süzgeçler şöyle olmalıdır:

Süzgeç grubu: Numaralar
Süzgeçler: 38, 39, 40, 41, 42, 43…

Süzgeç grubu: Renkler
Süzgeçler: Kırmızı, Mavi, Siyah, Kahverengi…

Oluşturduğunuz süzgeci öncelikle ilgili ürün kategorisine eklemelisiniz. Bu işlemi kategorinin “veri” sekmesinde yer alan “süzgeçler” bölümünden yapabilirsiniz.

Daha sonra ilgili ürünün “veri” sekmesinden hem kategoriyi, hem de süzgeci eklemeniz gerekir.

İlgili ürüne ait “düzenle” butonuna tıklayınız. Veri sekmesinin altındaki durum seçeneğinin (en alttan ikinci seçenek) “Açık” olarak seçildiğinden emin olunuz. Ayrıca ürün için bir kategori seçiniz.

Bunun için “müşteriler” bölümünden “müşteri grupları”na tıklayınız. “+” butonuna tıklayarak yeni müşteri grubu oluşturunuz.

Daha sonra ilgili ürünün düzenleme sayfasını açarak “indirim” veya “kampanya” bölümünden müşteri grubunu seçerek farklı fiyat uygulaması yapabilirsiniz.

  • Eklentiler başlığı altındaki “Eklentiler” seçeneğine tıklayınız. Seçenekler arasından “Kargo metodları”nı seçiniz.
  • “Ücretsiz Kargo” seçeneğinin karşısındaki “+” butonuna tıklayınız. Daha sonra “düzenle”ye tıklayınız.
  • Açılan pencerede “Toplam” bölümüne ücretsiz kargo için uygulanacak en düşük toplam fiyatı yazınız.
  • Durum bölümündeki “Açık” seçeneğini seçip, kaydediniz.

Ortaklar bölümünün amacı, sitenizdeki ürünlerin başkaları tarafından komisyon karşılığında satılmasını sağlamaktır. Admin panelininde bulunan satış menüsü altından ortaklık linkine tıklayarak gerekli ayarları yaparsanız kullanıcılarınıza istediğiniz komisyon tutarında (ör: %5) ürün sattırabilirsiniz. Komisyon oranını istediğiniz gibi arttırıp, azaltabilirsiniz.

Ortaklık programına kayıt olmak ücretsizdir. Ortaklar, oluşturulan takip kodunu kendi web sitesinde, sosyal ağ hesaplarında ya da her hangi bir yerde paylaşabilirler. Paylaşılan takip kodu ile gelen müşteriler web sitenizde bulunan ürünleri satın aldığında, ortaklar komisyon oranına göre gelir elde eder.

 

Lütfen sorularınızı bize iletiniz.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir