Dikkat! Googe Chrome, SSL sertifikası olmayan web sitelerini güvensiz olarak betimleyebilir.

Google Chrome tarayıcısı  önemli bir karar aldı. SSL sertifikası olmayan siteleri kademe kademe “güvenilmeyen site” olarak işaretleyecek.

https://www.chromium.org/Home/chromium-security/marking-http-as-non-secure

adresindeki bilgilere göre 3 aşamalı bir betimleme söz konusu olacak.

Güvenlik derecelerine göre betimlemeler aşağıdaki gibi olacak.

  1. Güvenlik Derecesi > 65%: Şüpheli

  2. Güvenlik Derecesi > 75%: Güvensiz

  3. Güvenlik Derecesi > 85%: İşaretsiz (mevcut durum)

Google Chrome ekran görüntüsü
adsiz

 

Firefox ekran görüntüsü
firefox

 

SSL sertifikasının amaç ve faydaları nelerdir?

 

10 thoughts on “Dikkat! Googe Chrome, SSL sertifikası olmayan web sitelerini güvensiz olarak betimleyebilir.

  1. google bu durumda sizin sitelerinizi güvensiz kabul edecekse sizden site almaya gerek kalmıyor çok kötü sizin için

    • SSL web sitesi ile birlikte verilen tümleşik bir hizmet değildir. Ayrıca SSL’in kullanılmasının zorunlu olmadığı durumlarda söz konusu olabilir.
      Örneğin, herhangi bir kullanıcı bilgisinin alınmadığı, parolalı girişlerin bulunmadığı, ticari işlemlerin olmadığı bilgilendirme amaçlı siteler için SSL gerekli değildir.
      Bu nedenle web sitesi sahibinin insiyatif ve kararına bağlı bir durumdur.

  2. SSL sertifikası gerektiren bir siteniz varsa ve eğer ssl sertifikanız yoksa sadece Chrome değil bilinçli internet kullanıcılarının gözünde de güvensiz bir site durumundasınız demektir. Sadece bilgilendirici bir site iseniz ssl zaten bir problem olmayacaktır sizin için.
    Bir başka durum ise eleştiri yapmadan önce konuyu iyice araştırmaktır.web sitesi alırken ödediğiniz bedel sözü geçen sertifikanın bedeline göre çok komik bir oranda.

  3. firma sitesinde ssl,koydunuz sms koydunuz bunlar güzel de artık şu firma sitesine sepete ekle linkinide koysanız eticaret sitesi durumuna gelse iyi olacak bir iki özellik kattığınızda tamam olacak niçin bunlarıda sisteme eklemiyorsunuz yıllardır bekliyoruz.bilginize sunarım.saygılar

    • E-Ticaret sistemi çalışmamız tamamlanmak üzeredir. Nisan ayı sonuna kadar e-ticaret paketimiz çıkacaktır.

  4. Selâm. Ben; firmanızla çalışan bir web site sahibiyim. Ben sitemde sâece bilgilendirme amaçlı paylaşımlar yapmaktayım. Hiç bir Ticâri kaygım yok. Bu durumda, benim de ssl almak zorunluluğun yoktur. Yukarıda ki bilgilendirmenizden bunu anlıyorum. Doğru mudur. Saygılarımla…

    • Herhangi bir zorunluluğunuz bulunmamaktadır. Ancak Google arama motoru malesef bu konuda zorlayıcı bir tavır içerisindedir. SSL sertifikası olmayan sitelerin puanlarını düşürmektedir. İlerleyen yıllarda da bu durumu daha agrasif hale getireceğini duyurdu. SSL artık daha çok önem kazanacaktır.

Comments are closed.