Mail Hizmetini Yandex Üzerinden Kullanmak

Mail hizmetinizi (@siteadresi.com uzantılı) yandex mail üzerinden ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Yandex mail hizmeti ücretsizdir ve halihazırda bulunan maillerinizi ve kişilerinizi taşımanıza olanak sağlar.

Mail hizmetini yandex üzerinden kullanmak için aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekmektedir.

Öncelikle bir adet yandex.com uzantılı mail adresinize ihtiyacınız bulunmaktadır. Bu maili edindikten sonra, https://kurum.yandex.com.tr/domains_add/ üzerinden domain adresinizi ekleyerek aşağıdaki aşamaları takip edebilirsiniz.

yurdumoto.com test için kullanılmış adresimizdir. Kendi domain adresinizle değiştirmeyi unutmayınız. 

Domain adresinizi eklemeniz sonrası doğrulama ekranı ile karşılacaksınız. Bu sayfadaki bilgileri kopyala yapıştır yaparak tarafımıza (bilgi@sitenizolsun.com) iletebilirsiniz.

DNS’lerinizdeki düzenlemeler sonrası buton aracılığıyla doğrulama yapabilirsiniz. Aynı sayfadan eposta adreslerinizi oluşturmaya başlayabilirsiniz.

Eposta hesaplarınızı oluşturmanız sonrası mail.yandex.com.tr üzerinden eposta hizmetinizi kullanabilirsiniz.

Mail hizmetinizi yandex üzerinden kullanmak için başka bir işlem yapmanıza gerek bulunmamaktadır.

NOT : Eposta hizmetiniz outlook, thunderbird uygulamalarında veya android / iphone gibi cihazlarda kullanmak isterseniz eposta kurulum bilgileriniz aşağıdaki linkteki gibidir.

Eposta uygulama kurulum ayarları -> https://yandex.com.tr/support/mail/mail-clients.xml

 

Eposta Aktarım Aşamaları (Opsiyonel, Zorunlu Değil)

Epostalarınızı aktarmak isterseniz aşağıdaki aşamaları uygulayabilirsiniz (Bu aşamalar zorunlu değildir – İhtiyacınıza göre yapabilirsiniz)

Ekranda gösterilen butona tıklayarak içe aktarım sayfasına gidiniz. (Bu aşama öncesinde aktarım yapacağınız adreslerinizi oluşturmanıza gerek bulunmamaktadır).

POP3 Protokolü, SSL işaretli değil olarak, 143 portu ve webmail.ns-tr.com adresini belirtilen yerlere yazarak bir sonraki aşamaya geçiyoruz.

Eposta adreslerinizi ve parolalarını giriniz. Yandex mail sistemi bütün maillerinizi yandex üzerine çekerek mail hizmetinizi yandex üzerinden kullanmaya devam edebilirsiniz.