Trojan Virüs Uyarısı

Trojan nedir?

Trojan olarak adlandırılan bir virüs türü geçmişten günümüze bilgisayar sistemlerinin korkulu rüyası olmaktadır. Bu virüs türünün asıl amacı bilgi hırsızlığı yapmaktır. Trojanlar kişisel bilgisayarınızdaki eposta, web sitesi, banka hesabı vb. birçok sisteme giriş bilgilerinizi sizin haberiniz dahi olmadan ele geçirerek kötü amaçlı kişilere iletmektedirler.

Ne tür sorunlar yaşayabilirim?

Örneğin bilgisayarınıza bulaşan bir trojan, siz epostanıza erişmek istediğinizde klavyenizdeki tuşladığınız bilgileri ya da outlook benzeri bir mail client uygulaması kullanıyorsanız onun veritabanını ele geçirmek suretiyle eposta şifrelerinizi elde eder. Daha sonra sizin eposta adresinizin kayıtlı olduğu sistemlerde “şifremi unuttum” gibi bağlantıları kullanarak eposta adresinize başka sistemlerin erişim bilgilerinin gönderilmesini sağlar. Ya da sizin adınıza spam eposta gönderimi yapar. Bu durum hukuki sorunlar yaşanmasına neden olabilir.

Korunma yolları nelerdir?

Bilgisayarınızda mutlaka bir antivirüs uygulaması bulunmalıdır. Antivirüs uygulamasının güncel olması çok önemlidir. Yeni çıkan bir virüs ya da trojan sizin antivirüs uygulamanızın veritabanında bulunmuyorsa yine korumasız kalabilirsiniz. Bu nedenle antivirüs uygulamasının güncel olmasına azami dikkat gösterilmelidir.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir